Home > No Sound > New Graphics Card Audio Not Working

New Graphics Card Audio Not Working

Contents

Using the arrow keys, I navigated down to "Onboard Devices" and from the sub-menu selected "Integrated Audio". There is no option on bios to disable onboard high def audio, and Realtek will not install back onto my computer? If you can't remember if they did or not check what programs were installed and see if they have an automatic update option that you can disable (I'm not very familiar UnolocogringoOct 15, 2013, 2:33 PM This panel shows all available sound devices. have a peek at this web-site

It fixed the problem, I do appreciate all the help WolfshadwSep 14, 2011, 12:25 PM Glad you got it working! No sound after installing new graphics card No sound after installing new graphics card Installed new GPU, sound no longer working Graphics card stopped working after installing new PSU No sound What the—!!". To fix the issue press; Windows Key+R (This interface will allow you to execute commands)Type "devmgmt.msc." (Alternatively press start> Control Panel>Hardware and Sound> Device manager (under Devices and Printers) In the

No Sound After Installing Nvidia Graphics Card

The other two settings are "On" and "Off". Download the latest realtek drivers. Please try the request again.

solved Graphics card no longer works after updates Tom's Hardware Around the World Tom's Hardware Around the World Denmark Norway Finland Russia France Turkey Germany UK Italy USA Subscribe to Tom's Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. Articles & News Forum Graphics & Displays CPU Components Motherboards Games Storage Overclocking Tutorials All categories Chart For IT Pros Get IT Center Brands Tutorials Other sites Tom's Guide Tom's Nvidia No Sound Not the answer you're looking for?

You stated that the Realtek drivers were installed, so it should be there. No Sound After Nvidia Driver Update Realtek or speakers should be an option . By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation current community blog chat Super User Meta Super User your communities Sign up or log in http://www.tomshardware.com/forum/325277-33-sound-install-graphics-card After that, I installed all included device drivers and have since updated my Catalyst drivers.

Reply 0 0 HardBeatZ Distinguished Professor Posts: 3,551 Member Since: ‎05-31-2012 Message 8 of 8 (1,673 Views) Report Inappropriate Content No sound after installing new graphics card, Help please! Nvidia High Definition Audio Not Plugged In I got my mic back. Of course you don't have any more the fancy pop-up window whenever you plug in a device but I checked and both the front and back speaker outputs work fine, so:MSI kodyparkerOct 15, 2013, 1:30 PM JOHNN93 said: see if there is a option in the nvidia controll pannel if not unistall drivers remove grphics card re intall other graphics card .uninstall

No Sound After Nvidia Driver Update

Xbox360Chicken 108,127 views 4:14 No Sound from Computer to TV HDMI - Duration: 3:34. http://h30434.www3.hp.com/t5/Desktop-Video-Display-and-Touch/No-sound-after-installing-new-graphics-card-Help-please/td-p/1878831 asked 2 years ago viewed 1584 times active 1 year ago Related 1Why has my graphics card disabled my on-board sound card?1Sound card doesn't work and yet does1Installed new GTX 560, No Sound After Installing Nvidia Graphics Card There is nothing else there. Nvidia High Definition Audio No Sound Cause:All AMD Radeon HD graphic cards have a built in audio chip.

Best answer Dom_79Jan 11, 2014, 12:26 AM here is a link to a Tom's thread dealing with this exact issue: http://www.tomshardware.com/forum/325277-33-sound-install-graphics-cardFollow the directions of the "best answer". Check This Out Show more Language: English Content location: United States Restricted Mode: Off History Help Loading... Loading... Praneeth Naran 127,237 views 2:47 Loading more suggestions... No Sound After Installing Graphics Card Windows 10

If not, It is likely the BIOS. Did I cheat? The GPU you put in has its own audio which has taken over the default setting on install. Source No video now after sound card install solved lagg after installing sound card solved My sound cut out after a graphics card update Tom's Hardware Around the World Tom's Hardware Around

It will either be set to Disabled or Auto.Change that setting to Enabled. Nvidia Hdmi Audio Not Working jenkins08Jan 9, 2014, 4:35 PM How do I do the first step? I thought I read that you could not change the default audio device in Vista without installing a service pack.-Wolf sends FerimerSep 14, 2011, 5:51 AM Wolfshadw said: Have you installed

Related Resources No sound after new graphics card installation No sound after graphics card installation.

Just be sure to save the new setting when exiting BIOS. I have an AMI Bios. All is good now. Gtx 960 Audio Over Hdmi What prevents a node from receiving a solved solution and claiming it as its own work?

Also, it wasn't anything that could be resolved either through control panel ( Windows' or NVIDIA's ), and wasn't something trivial like a volume set to zero, a muted setting, or an unplugged All Rights Reserved Tom's Hardware Guide ™ Ad choices Articles & News Forum Graphics & Displays CPU Components Motherboards Games Storage Overclocking Tutorials All categories Chart For IT Pros Get I went into control panel when to sounds,speechs and Audio Devices. http://cestudios.net/no-sound/onboard-audio-not-working-ubuntu.html Yokai1Jun 10, 2016, 2:58 PM gweempose said: mesaritism said: For anyone that this solution didn't work please take a look at your BIOS settings.

I flashed my BIOS (for those who don't know this means I downloaded the latest BIOS driver and installed it). How can... Should I install my old graphics card back and see if that will allow Realtek to install again. GuccizBudAug 3, 2014, 1:38 AM On February 6, 2014 11:39:33 AM, mesaritism wrote:                                     For anyone that this solution didn't work please take a look at your BIOS settings.                                    I have a dell T5400

Of course you do! Options Mark as New Bookmark Subscribe Subscribe to RSS Feed Highlight Print Email to a Friend Report Inappropriate Content ‎01-08-2013 03:22 PM Hi,Did you check sound settings in control panel? jenkins08Jan 9, 2014, 1:56 PM Dom_79 said: Make sure that when you installed the GPUs drivers you didn't also install HD audio drivers to play sound through the HDMI. Now you get none.

When the graphic preference is set to PCI-E, the onboard sound disappears completely from the device manager. So I am confused on how I get my sound back FerimerSep 14, 2011, 4:53 AM Wolfshadw said: Installation of the HD 4350 automatically updated your default audio playback device to nMy sound devices look like this: http://imgur.com/a/AkKHg (I have DFX software for improving some aspects of the sound quality to your taste, that's why it is also ticked as green). There are three settings from which to choose from.